4 Mayıs 2012 Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ BÖYLE YAPILIR :)
Mercimek köftesi k.maraş yöremize ait bir yemektir.Yanınada şöyle bir ekşili turşuyla çok iyi gidiyor yapılması gayet basit bilmeyen bayanların yapılışına bakarak en azından bir kez denemesini tavsiye ederim.
1 su bardağı kırmızı mercimek 


1 su bardağı ince bulgur 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 adet kuru soğan 
1 çorba kaşığı salça 
Yarım demet dereotu 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı tuz 
YAPILIŞI
Mercimek yıkanır, 3 su bardağı scak su eklenir, 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra bulgur eklenir, 10 dakika bekletilir. Süre sonunda malzeme elle şöyle bir karıştırılır. Tavaya tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış soğan eklenir ve pembeleştirilir. Salça, tuz ve pul biber de ilave edilir, 2-3 dakika daha çevrilir. Bulgurlu karışımın üzerine ilave edilir. Bütünleşene kadar yoğrulur. En son kıyılmış maydanoz katılır. Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, şekillendirilir, servis tabağına sıralanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder