4 Mayıs 2012 Cuma


İŞTE MARAŞ USULÜ KISIRRRRRR  :)
                Malzemeler 4 kişilik
Kişi başı bir çay br.ince köftelik bulgur 4 çay br.
Bulguru ıslatacak kadar sıcak su
Biber – Domates Salça (karışık salça)
Baharat ( istenilen kadar acı Pul biber –1/2 çay kaşığı karabiber - 4 çay kaşığı kekik- 1 çay kaşığı kimyon- isteğe bağlı Reyhan çok yakışıyor )
bir silme tatlı kaşığı Tuz  (salçanın tuzuna göre ayarlayın)
2 avuç dolusu Sıvı yağ (zeytinyağı)
2 domates
1 soğan Soğan
6 diş Sarımsak
Nar ekşisi
Sumak ekşisi (Bunun bir iki damlası bile çok ekşi -K.maraşa özel bir ekşi)

MARUL SALATASI İÇİN: Marul, beyaz lahana, kara lahana, brokoli, taze kırmızı biber, domates- beyaz soğan- biber, ve kuru reyhan, limon, tuz,kırmızı pul biber,  zeytinyağı
HIYAR SALATASI İÇİN: Salatalık (hıyar, bilimsel adı böyleymiş :) ), domates, yeşil tatlı biber, beyaz soğan, taze nane, taze reyhan, maydanoz, limon, tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı
                   Yapılışı
Bulguru suyla ıslatıp, üzerini bir tepsiyle kapatıp bulgur kabarıncaya kadar bekliyoruz. Çok bekmemiyoruz ki , iyice pişmesin. İnce ve çok küçük parçalar halinde kıyılmış soğanı ve  elimizde küçük parçalar halinde doğranmış sarımsağı,  1 yemek kaşığı karışık salça,  Baharatlar ve tuzla elimizle iyice yedirinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğururken kabukları soyulmuş ve robotta çekilmiş domatesi ara ara, (bulgur kurudukça) katıyoruz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra (bulgur ezildikten sonra)    ekşi katılır. Ekşi köfteye karışıncaya kadar köfte bir iki kere daha karıştırılır. (ekşi isteğe bağlı miktarda koyulur.) ve en son yağını (dolu dolu 2 avuç dolusu) katıp tekrar yoğuruyoruz. En son,  yapılan salatamızın bir miktarı bölünerek köftenin içine eklenip harmanlanır. Tabağa yerleştirilen  köftenin üzerine geri kalan salata eklenir, ve servis yapılır.   Bitti . Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder