14 Mayıs 2012 Pazartesi



İŞTE MARAŞIN PATLICAN KEBABI
Malzemeler: (10 kişilik)
6 patlıcan
  • Yarım kilodan biraz fazla kıyma
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 biber
  • 4-5 domates
  • Biber Salçası
  • Tuz, Kekik, Pul Biber, Karabiber
Yapılışı:
  1. Sarımsakları ezip kıymaya karıştırın, tuz, karabiber ve kimyon da koyarak iyice yoğurun.
  2. Patlıcanları fotoğraflarda gördüğünüz gibi ince ince ama birbirlerinden tam ayırmadan dilimleyin ve tuzlu suya koyun.
  3. Aralarına köfte koyup pişireceğiniz tepsiye veya tencereye dizin. (Ben fazla kalan kıymaları yuvarlak yuvarlak yapıp aralara koydum)
  4. Orta kısmı boş kalan tepsiye dilimlenmiş domates ve biber koyun.
  5. Bir kase sıcak suyun içine bir kaşık salçayı, biraz kekik, pul biber ve tuzu karıştırın. Karışımı özellikle patlıcanlar üzerinde kaşık kaşık gezdirin.
  6. Fırında pişirecekseniz üstünü alüminyum folyo ile kaplayın. 200C fırında yaklaşık bir saat pişirdikten sonra kontrol edin. Eğer piştilerse 5-10 dakika da folyoyu açıp üzerlerinin kızarmasını bekleyin.
  7. Ocakta pişiriyorsanız üzerini kızartmak için piştikten sonra biraz fırına koyabilirsiniz.
  8. Pirinç pilavı ve ayran ile güzel gider.
  9. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder