İŞTE MARAŞIN PATLICAN KEBABI
Malzemeler: (10 kişilik)
6 patlıcan
6 patlıcan
- Yarım kilodan biraz fazla kıyma
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 biber
- 4-5 domates
- Biber Salçası
- Tuz, Kekik, Pul Biber, Karabiber
- Sarımsakları ezip kıymaya karıştırın, tuz, karabiber ve kimyon da koyarak iyice yoğurun.
- Patlıcanları fotoğraflarda gördüğünüz gibi ince ince ama birbirlerinden tam ayırmadan dilimleyin ve tuzlu suya koyun.
- Aralarına köfte koyup pişireceğiniz tepsiye veya tencereye dizin. (Ben fazla kalan kıymaları yuvarlak yuvarlak yapıp aralara koydum)
- Orta kısmı boş kalan tepsiye dilimlenmiş domates ve biber koyun.
- Bir kase sıcak suyun içine bir kaşık salçayı, biraz kekik, pul biber ve tuzu karıştırın. Karışımı özellikle patlıcanlar üzerinde kaşık kaşık gezdirin.
- Fırında pişirecekseniz üstünü alüminyum folyo ile kaplayın. 200C fırında yaklaşık bir saat pişirdikten sonra kontrol edin. Eğer piştilerse 5-10 dakika da folyoyu açıp üzerlerinin kızarmasını bekleyin.
- Ocakta pişiriyorsanız üzerini kızartmak için piştikten sonra biraz fırına koyabilirsiniz.
- Pirinç pilavı ve ayran ile güzel gider.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder