Kahramanmaraş Belediyesi
Malzemeler
500 gr Pirinç
200 gr Kıyma
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Pul biber
4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası3 diş Ezilmiş Sarımsak
Yapılışı
Mumbarlar bıçak dik tutularak, kazınarak
Pirinç, kıyma, salçalar, karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz,soğan, sarımsak, domates karıştırarak 10 dk. yoğrulur.
Bu harç bir huni veya dolma oyacağı
İsteğe göre mumbarların ucunda boşluk bırakılarak kendi içinde düğüm atılabilir. Bu şekilde mumbarların patlaması, içindeki harcın dağılması önlenir.
Doldurulan mumbarlar tencereye dizilir. Tuzlu kaynamış su ilave edilerek 30 dk. Kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder