4 Mayıs 2012 Cuma

TARHANA ÇORBASI
Malzeme:
1,5 litre su
1 su baradağı haşlanmış nohut
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz

1. Maraş tarhanası 1,5 litre suda 2 saat bekletilir. Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar iyice dağılana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir. Tekrar ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave ederek bir taşım daha kaynatılır.

2. Çorbaya tuz ilave edilip ocaktan alınır. Ufak bir tavada sıvıyağ kızdırılır ve üzerine kuru nane ilave edilip kavrulur. Naneyi çorbanın üzerine gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder